Szukaj

Polityka Prywatności

W związku z wejściem w życie Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych osobowych (dale zwane „RODO”) jako Administrator Danych Osobowych, na podstawie art. 13 RODO, informuje, że:

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Aleksandra Królikowska prowadząca działalność pod firmą „Mushi” Aleksandra Królikowska NIP: 6342756885;

2. Dane kontaktowe administratora to ul. P.C.K 3/1 40-057 Katowice, mushiclth@gmail.com;

3. Administrator przetwarza Państwa dane osobowe w następujących celach:

- umożliwienia rejestracji i logowania do konta w niniejszym Serwisie, obsługi koszyka, obsługi konta w Serwisie, informowania o zmianach w działaniu Serwisu, umożliwieniu zawarcia i wykonania umowy kupna towarów administratora, realizacji zamówień (art. 6 ust 1 litera b RODO),

-gdy przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, w szczególności w razie rozpatrywania reklamacji, obowiązków względem organów państwa, w tym podatkowych (art. 6 ust 1 litera c RODO),

- związanych z dochodzeniem ewentualnych roszczeń, odszkodowań (art. 6 ust 1 litera f –prawnie uzasadniony interes),

- w zakresie i celu zgodnym ze zgodą wyrażoną przez Państwa jeśli zapisaliście się na newsletter.

4. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne dla rejestracji konta i jego prowadzenia, a także dla zawarcia umowy kupna i jej zrealizowania, w tym możliwości prawidłowego i terminowego przeprowadzenia procesu reklamacji, brak podania danych uniemożliwia rejestracje konta, zawarcie i wykonanie umowy, prawidłowe przeprowadzenia reklamacji.

5. Dane jakie przetwarzamy, to: 

a. W przypadku rejestracji i prowadzenia konta : imię i nazwisko, adres e-mail

b. W przypadku złożenia zamówienia dodatkowo : adres pocztowy, numer komórkowy

c. W przypadku Newsletteru : adres e-mail

6. Państwa dane nie są profilowane, ani przetwarzane w zautomatyzowany sposób, nie są też przekazywane do państw trzecich.

7. Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być firmy kurierskie, instytucje płatnicze (Blue Media S.A), dostawcy usług księgowych, dostawcy usług IT, organy lub podmioty publiczne uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązujących przepisów prawa,

8. Dane Osobowe będą przetwarzane przez czas wykonywania i obowiązywania umów, w tym umów kupna-sprzedaży i obsługi konta, a nadto przez czas, na który przepisy prawa mogą obligować Administratora do przetwarzania danych przez określony czas, jak również do czasu upływu okresu przedawnienia ewentualnych roszczeń zarówno Administratora jak i Państwa, w zależności co nastąpi później. Dane osobowe przetwarzane na podstawie zgody przetwarzane będą do czasu jej wycofania. Zgoda jest dobrowolna. Dane osobowe przetwarzane na podstawie zgody będą wykorzystywane w celu zgodnym z treścią poszczególnej zgody. W zakresie, w jakim Dane Osobowe są przetwarzane na podstawiezgody – mają Państwo prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Zgodę można wycofać poprzez wysłanie oświadczenia o wycofaniu zgody na adres korespondencyjny bądź adres e-mailowy Administratora.

9. Osoba fizyczna, której dane są przetwarzane ma następujące prawa:

  • do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą;
  • ich sprostowania;
  • usunięcia (na warunkach określonych w art. 17 RODO);
  • ograniczenia przetwarzania;
  • prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;
  • do przenoszenia danych;
  • jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

10. Mają Państwo prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważają Państwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy prawa.

Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt